Trends door de jaren heen

Een trend blijft niet dertien jaar hetzelfde. Trends zijn zo veranderlijk als het weer en kunnen per seizoen een andere betekenis hebben. Niet dat iedereen elk seizoen zijn of haar meubilair de deur uitgooit en vervangt voor gloednieuwe varianten, maar ook woningen zijn gevoelig voor trends. Dat merken we bij Floor Inn goed, waar we van dichtbij de laatste trends hebben gevolgd. Dat was heel anders dan toen we met ons bedrijf begonnen.

Tapijt ingeruild voor PVC

Toen we dertien jaar geleden begonnen met Floor Inn verkochten we voornamelijk tapijt. Iedereen had tapijt en als ze het nog niet hadden, wilden ze het hebben. Ons assortiment was destijds nog niet zo breed en bestond alleen uit tapijt, gordijnen, vinyl en marmoleum. Maar de wensen van onze klanten groeiden, trends verschoven en we konden niet achterblijven.

Wat we nu vooral zien, is dat mensen vaker kiezen voor PVC-vloeren in plaats van een zacht tapijt op de vloer. Waarom? Heb je kinderen? Dan zijn deze vloeren qua akoestiek beter als je kinderen enthousiast door het huis hebt rennen. Daarnaast voelt het wat zachter aan.

Mensen willen vintage

Maar ook visgraatvloeren worden massaal gelegd. En dan geen kleine vloeren, zoals vroeger. Maar grote visgraatvloeren van 70/80 cm. Dat merken we vooral: alles mag groter, grover, meer verouderd. Kleden mogen versleten zijn. Vloeren zijn nog populairder als ze een vintage uitstraling hebben.

“Ik heb het zelf ook”

Als we kijken naar onze verkopen, hebben steeds meer mensen tapijt in de slaapkamers en een grote visgraatvloer in de woonkamer. Ik weet dat het hele goedkope verkooppraat is, maar eerlijk waar: zo heb ik het thuis zelf ook.

Remco Eickhoff